Kovertibilní Alcatel Plus 10 přijde na český trh. Víme kdy a za kolik

Alcatel na veletrhu v Barceloně prezentoval své první konvertibilní zařízení – tablet s Windows 10 a klávesnicí Alcatel Plus 10. Nyní máme potvrzeno, že novinka se dostane do prodeje i na tuzemském trhu. S konvertibilním tabletem se v obchodech setkáme od června za startovací cenu 9 499 Kč.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Tablet může být do odnímatelné klávesnice vložen v klasické notebookové poloze anebo v tzv. dokovacím módu, což je poloha, ve které je klávesnice přetočena dozadu pod notebook a jež se hodí třeba ke sledování videa. Zajímavostí klávesnice je vestavěný LTE modul, díky němuž připojíte tablet (anebo jakékoli jiné zařízení) přes Wi-Fi k mobilnímu internetu od operátora.

Větší logiku by měl modem zabudovaný přímo do tabletu, ale Alcatel zřejmě kvůli stále ne úplně elegantní integraci LTE do desktopových Windows 10 zvolil raději řešení na systému nezávislého přístupového bodu přes Wi-Fi. Klávesnice obsahuje i porty k připojení periferií a baterii s kapacitou 2 580 mAh. Ta slouží k napájení modemu, ale její kapacitu může sdílet i tablet po připojení do doku.

Diskuze (1) Další článek: Samsung připravuje mírně vylepšený tablet Galaxy Tab 3 Lite

Témata článku: Alcatel, , , Český trh, Trh, Český, Plus, Konvertibilní tablet,