Korea Herald: Žádná z variant Samsungu Galaxy S8 nebude mít rovný displej

Samsung v souvislosti s „es osmičkami“ zřejmě poruší v posledních dvou letech zaběhnutý standard. V rámci modelů řady Galaxy S6 a Galaxy S7 se na trhu objevily vždy dva modely. Jeden s konvenčním rovným displejem, který byl označován jako „flatový“, a druhý se zahnutým displejem. Příští rok by se měl sice nést opět ve znamení dvou „es osmiček“, obě však mají být osazeny zahnutými Super AMOLED displeji.

Podle jihokorejského zdroje bude Galaxy S8 k dispozici v úhlopříčkách 5,7 a 6,2 palců, „bezokrajový“ displej má navíc pokrývat přes 90 procent přední strany. V případě Galaxy S7 Edge je tento poměr v současné době na hodnotě 76 procent. Analytici se ale zamýšlejí nad tím, zda budou uživatelé Samsungů schopni akceptovat to, že si již nebudou moci vybrat vlajkový model Samsungu s rovným displejem. 

„Vypadá to, že pro dvakrát zahnutých displejích zatím není taková poptávka, protože někteří je stále vnímají jako nevyhovující, jelikož mohou na zahnutých hranách detekovat nechtěné dotyky. Navíc užitečnost displejů bez rámčeků je zřejmě vyšší u televizí, než u menších smartphonů“, říká Choo Dea-young, vedoucí analytik v Korea Institute for Industrial Economics & Trade.

A Peter Lee z NH Investment & Securities dodává: „Samsung bude dvakrát zahnuté displeje tlačit kupředu zřejmě z pohledu určitého designového odlišení než z pohledu efektivity. A co se právě efektivity týče, potřebuje Samsung co nejdříve představit skladatelná zařízení, které mohou být shodně používána jako smartphone i tablet.“

O skládacích modelech od Samsungu jsme vás informovali již v pondělí, a podle spekulací vydá Samsung příští rok hned dvě různorodá zařízení. Nejprve se na trhu objeví model označovaný jako „Project Valley“, který bude zhmotněním vize u smartphono-tabletu z roku 2013.

Zařízení s větším tabletový, displejem půjde v pantu přeložit na půl, takže jej následně budete moci používat jako běžný smartphone, např. z něj zavolat nebo jedno rukou napsat textovou zprávu. Na druhou polovinu roku pak Samsung chystá plnohodnotné skládací zařízení, tj. se skládacím tělem i displejem.

Via Phonearena, Koreaherald

Diskuze (25) Další článek: Google koupil startup Cronologics bývalých zaměstnanců. Ti teď budou pracovat na Android Wear 2.0

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 Edge+ 64GB, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 64GB, Samsung Galaxy S7 Active, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S7 Edge 64GB, Samsung Galaxy S8, GAL, Mít, Śamsungu Galaxy, Skládací zařízení