Kindle Phone: čtyři kamery a nový pokus o mobilní 3D

List Wall Street Journal tvrdí, že Amazon v uplynulých týdnech na utajených akcích představil vybraným vývojářům připravovaný smartphone. Ke světové premiéře má dojít v červnu a start prodeje je prý naplánovaný na září, tedy na nejlukrativnější předvánoční trh. Že Amazon připravuje vlastní chytrý telefon, není velké překvapení, vždyť už má v nabídce celou sérii tabletů, které mají ke smartphonům konstrukčně velmi blízko. Jak ale chce Amazon na velmi nabitém trhu zaujmout? Podle WSJ to zkusí s 3D displejem, který zvládne vykouzlit prostor i bez nutnosti nosit speciální brýle. Pomoci k tomu má čtveřice miniaturních kamer, která bude sledovat polohu očí uživatele a na tomto základě bude upravovat polohu objektů na displeji.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
S mobilním 3D to v roce 2011 zkusili jiní a neuspěli. Tohle je HTC Evo 3D a LG Optimus 3D

Komentář: Nerad bych byl poslem špatných zpráv, nerad bych zatracoval něco, co jsem ještě neviděl, ale snaha dostat 3D do mobilů už tu byla a dopadla velmi neslavně. Zvládne to Amazon po technologické stránce lépe? Ani pak si nejsem jistý, že to bude stačit na prodejní úspěch. Nicméně se budu velmi rád mýlit a nechám se překvapit, co Amazon vymyslí!

Diskuze (12) Další článek: Nokia 225: pestrobarevná klasika i jako dualSIM

Témata článku: , , , HTC Evo 3D, LG Optimus, LG Optimus 3D, Pokus, Kindl, Speciální brýle, Nový pokus, Vybraný vývojář, Phone, Mobil, Nov, MOBI,