Jak na to: propojte si hodinky Samsung Gear S3 s iPhonem

Samsung začátkem tohoto týdne rozšířil podporu vybraných nositelností i na modely největšího konkurenta, tj. na iPhony a iPady. K zařízením s iOS tedy můžete nově připojit chytrý náramek Gear Fit2 a také chytré hodinky Samsung Gear S2 a Gear S3. V prvním případě je třeba na AppStoru stáhnout aplikaci Samsung Gear Fit, v případě druhém pak správcovskou aplikaci Samsung Gear S.

Po její instalaci je možné samotné připojení hodinek k iPhonu. Pokud jste je však měly dříve připojeny k jinému smartphonu, je třeba je před novým připojením zresetovat v nastavení.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Proces připojení hodinek Gear S3 k iPhonu (Obr. Sammobile)

Nejprve je třeba na iPhonu aktivovat Bluetooth a následně spustit aplikaci a stisknout tlačítko „Připojit ke Gear“. Následně je vytvořena žádost o párování, a pokud je číselný kód, zobrazený v hodinkách a v telefonu, stejný, potvrďte jej na obou zařízeních.

Předposledním krokem je povolení přístupu k informacím o GPS, ke kontaktům, ke kalendáři a do galerie. Nakonec ještě následuje odsouhlasení licenčních podmínek.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Screenshoty aplikace Samsung Gear S běžící na iPhonu

Možnosti aplikace Samsung Gear S jsou hodně podobné Gear Manageru, který je používán u Androidu. Součástí aplikace je i S-Health, který se stará o monitorování vašich aktivit, jmenovitě o sportování, chůzi nebo spánek. Přes aplikaci Gear S můžete do hodinek stahovat a instalovat nové aplikace či ciferníky nebo si na zápěstí nechat zobrazovat notifikace z iPhonu.

Zatím však chybí možnost přímého odpovídání na SMS zprávy z hodinek, někteří uživatelé mohou postrádat i úplně chybějící notifikace, např. v případě Facebook Messengeru či WhatsApp. Samsung však narazil na limitaci systému iOS, který „akční“ notifikace zatím nezpřístupnil třetím stranám. Poměrně kostrbatý je také hudební přehrávač, protože skladby lze z telefonu do hodinek dostat pouze uploadem na IP adresu, která se vám zobrazí na hodinkách.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Rychlý přístup ke stažení aplikací Samsung Gear S a Samsung Gear Fit

Via Sammobile

Diskuze (3) Další článek: Huawei zveřejnilo prodeje za rok 2016. I přes stagnaci trhu firma výrazně rostla

Témata článku: Apple, Samsung, , , , , , Apple iPhone 5, Apple iPhone 5 32GB, Apple iPhone 5 64GB, Apple iPhone 5c, Apple iPhone 5c 16GB, Apple iPhone 5c 32GB, Apple iPhone 5s, Apple iPhone 5s 32GB, Apple iPhone 5s 64GB, Apple iPhone 6, Apple iPhone 6 128GB, Apple iPhone 6 64GB, Apple iPhone 6 Plus, Apple iPhone 6 Plus 128GB, Apple iPhone 6 Plus 64GB, Apple iPhone 6s, Apple iPhone 6s 128GB, Apple iPhone 6s 64GB,