Jádra Mongoose od Exynosů budoucnosti vykazují vysoký výkon

Na poli mobilních procesorů se chystá velká revoluce. Přestávají totiž stačit klasická jádra ARM Cortex, v brzké budoucnosti se tak dočkáme jader Kryo (Snapdragon 820) či jader Mongoose v podání nových Exynosů od Samsungu. Nová jádra Samsungu budou ve finálne zřejmě označena jako Exynos M1.

Klepněte pro větší obrázek
Porovnání výsledků benchmakru Geekbench v podání vyvíjeného Exynosu M1 a stávajícího Exynosu 7420

A podle prvních informací z Číny si Exynos M1 vede velmi dobře. Ve výkonnostních testech aplikace Geekbench je porovnávám se zatím nejvýkonnějším čipsetem od Exynosu, modelem 7420, který najdeme v Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, S6 Edge+ a u Galaxy Note 5. Exynos M1 předčil Exynos 7420 již při aktivním Úsporném režimu, přičemž v rámci Ultra úsporného režimy nebyly výsledky benchmarku o tolik horší, jak by se asi čekalo. Na maximální výkon je u jednojádrového testu patrný nárust skóre o třetinu, v případě vícejádrového testu narostlo skóre rovnou o polovinu. Nový čipset Samsungu by si měl svou premiéru odbýt v příštím roce (nabízí se Galaxy S7 či Galaxy Note 6), přičemž jeho přímým konkurentem bude právě již zmiňovaný Snapdragon 820.

Zdroj: Sammobile

Diskuze (10) Další článek: Asus na veletrhu IFA vedle Zenfonu ukáže také nové chytré hodinky

Témata článku: Samsung, , , , Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 5, Samsung Galaxy Note 5 64GB, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 Edge+ 64GB, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 64GB, Samsung Galaxy S7 Active, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S7 Edge 64GB, Nejvýkonnější čipset, Přímý konkurent, Zmiňovaný snapdragon, Vysoký, Jednojádrový test