SMS | RCS

I Samsung jde s dobou. Koupil kanadskou společnost, která poskytuje služby RCS

Samsung ve středu oficiální cestou oznámil, že kupuje kanadskou společnost NewNet Communication Technologies, která se věnuje službám RCS (Rich Communication Services), o kterých jste si u nás na webu mohli přečíst již včera.

Ve zkratce se jedná o standard pro zasílání zpráv nové generace, který přiblíží textovky k dnes používaným instant messengerům, např. ke Google Hangouts či k Facebook Messengeru. Samsung touto aktivizicí získá přisptup k serverovým řešením, která mohou být nabízena těm operátorům, kteří ještě nemají svou vlastní RCS infrastrukturu. A právě toto by mohlo pomoci s větším rozšířením RCS služeb, které se zatím postupně rozvíjejí zatím jen v USA.

Samsung se k akvizici vyjádřil takto: „Odkoupení společnosti NewNet Communication Technologies posílí závazek Samsungu k zavedení RCS, při kterém dojde k přesunu z mobilních sítí na IP sítě a služby“. JIhokorejci očekávají, že ze zavedení RCS budou těžit převážně stávající zákazníky, zejména s ohledem na vylepšené hovory, skupinové chaty a možnost rychlého sdílení a přenosů soborů, včetně multimedií a fotografií ve vysokém rozlišení.

Než se však standard RCS stane každodenní součástí běžně dosptuných smrtphonů namísto doposud používaných SMS zpráv, bude to podle našeho názoru trvat minimálně ještě několik let.

Via Samsung News

Diskuze (7) Další článek: Cynický Týden mobilně 360: Vánoce, operáci a Xiaomi Mi Note 2

Témata článku: Samsung, , , , , Samsun, Vysoké rozlišení, Závazek, Rychlé sdílení, Kter, Společnost, Sam, Hangouts