Huawei a další smartphone s WP8. Ascend W2 má být voděodolný

Na veletrhu CES 2013 se i Huawei pustilo do vod operačního systému Windows Phone 8. Představilo model Huawei Ascend W1, který nás při recenzi překvapil zejména dlouhou výdrží na jedno nabití baterie a kvalitním IPS displejem, to vše navíc za velmi příjemnou cenu okolo 5 000 korun. Ascend W1 se zřejmě prodává podle představ společnosti, proto se chystá nástupce, který by se logicky měl jmenovat Ascend W2. Tyto spekulace nyní přiživil samotný výrobce, když prostřednictvím svého profilu na Facebooku zvěřejnil obrázek níže.

Klepněte pro větší obrázek 
Teaser na Huawei Ascend W2, který byl zveřejněn na Facebooku výrobce (foto: Facebook Huawei)

Jako u Ascendu W1, i „dvojka” by měla nabídnout dlouhou výdrž. Spekuluje se o baterii s kapacitou až 2800 mAh. Ta by se měla směstnat do těla s tloušťkou 7,7 mm, které bude na čelní straně osazeno zobrazovačem s úhlopříčkou 4,3" a rozlišením 720 × 1280 bodů. Novinka nebude žádné ořezávátko a Huawei s ní bude chtít konkurovat ostatním špičkovým modelům, proto nesmí chybět 1 GB operační paměti a dvoujádrový procesor Snapdragon S4 s taktem 1,5 GHz na jádro. Vnitřní paměť bude mít hodnotu 16 GB a na zádech najdeme 8 Mpx snímač s LED bleskem a podporou natáčení FullHD videa. 

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
A takhle vypadá Huawei Ascend W2 podle @evleaks

Nejnovější spekulace se potom točí okolo tvrzení, že by Ascend W2 mohl být voděodolný, jak naznačuje teaser zveřejněný výrobcem. Kanál @evleaks se potom přidává s dvojicí renderů, na kterých zaujmou především barevně podsvícená tlačítka. Představení Ascendu W2 bychom se mohli dočkat už za pár dní na tiskové konferenci v Londýně, kde má být představen především Huawei Ascend P6. Ani Ascendu W1 nebyla věnována extra velká pozornost, proto je dost možné, že i druhá generace bude představena jen tak bokem, aby neubrala pozornost „hvězdě večera”. Proto 18. června sledujte MobilMánii, která vám z Londýna přinese živé zpravodajství.

Diskuze (11) Další článek: V létě odstartují virtuálové Netbox Mobil a Aim Mobil

Témata článku: Huawei, , , Huawei Ascend P6, Huawei Ascend W1, Huawei Ascend W2, Smartphone, Velká pozornost, SMA, Ascend, Nejnovější spekulace, #Huawei