HTC Desire 728G: velký a drahý smartphone bez LTE [IFA]

HTC na veletrhu IFA představilo smartphone, který má mířit do střední třídy, ale jeho cenovka bude vzhledem k chybějící podpoře LTE vyšší, než bychom si představovali. HTC Desire 728G už podle písmene G v názvu napovídá, že nebude podporovat sítě čtvrté generace a místo toho dá přednost funkci dualSIM. Vše bude mít na starost osmijádrový čipset MediaTek MT6753 s taktem 1,3 GHz. Za předpokládanou cenu okolo 8 tisíc korun to bude mít novinka na trhu těžké, například konkurenční Lenovo dokáže nabídnou podobně vybavené smartphony levněji a navíc s funkcí LTE.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Desire 728G designově zcela zapadá do řady ostatních Desirů. Dočkáme se kvalitně zpracovaného polykarbonátového těla a dvojice předních reproduktorů BoomSound. Telefon je zároveň certifikován technologií Doby Audio. Nabídne 5,5palcový HD IPS displej, dvojici 13Mpx + 5Mpx fotoaparátů, vnitřní paměť 8 GB a operační paměť 1,5 GB. Vestavěná baterie disponuje kapacitou 2 800 mAh. Zařízení pracuje s operačním systémem Android 5.1 Lollipop s nadstavbou Sense 7.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Na pohled nepůsobí novinka nijak výjimečným dojmem. Dalo by se říct, že v černé barvě je i docela nudná. Zajímavější bude bílo-zlatá varianta, kterou ovšem na stánku nevystavovali. Pokud se potvrdí předpokládaná cena, bude to mít Desire 728G dost obtížné. Chybějící LTE je totiž v této cenové hladině již takřka povinností. Na stránkách českého HTC už je novinka zařazena, o přesné ceně a dostupnosti na tuzemském trhu ale nemáme v tuto chvíli žádné informace.

Cestu a pobyt redaktora na veletrhu IFA hradila společnost Huawei.

Diskuze (7) Další článek: Wozniak si pochvaluje nové ztvárnění Steva Jobse. Do kin zamíří za měsíc

Témata článku: HTC, , , , , , HTC Desire, HTC Desire 728G, Velký, DESI, SMA, Děs, Osmijádrový čipset, Smartphone, Chybějící LTE, Drahý smartphone,