HP nejspíš chystá phablet s Windows 10 Mobile a 2K displejem

HP si po experimentech s platformami webOS a Android dalo od smartphonů na čas pauzu, ale s příchodem Windows 10 Mobile nejspíš tuto produktovou linii obnoví. Podle známého sběrače zákulisních informací Evana Blasse a jeho twitterového účtu @evleaks americká firma uvede téměř šestipalcové zařízení HP Elite X3 (kódové označení Falcon). Blass tentokrát nezveřejnil fotografii, ale slovně uvedl, že „zařízení vypadá docela chytře, až na podivný vzor mřížky reproduktoru“.

Klepněte pro větší obrázek
zdroj: GFXbench.com

Nové HP už také patrně někdo otestoval benchmarkem GFX Bench, a tak máme představu o jeho hardwarové výbavě. 5,8palcový displej nabídne 2K rozlišení (1 440 × 2 560 bodů). O výkon se postará procesor Qualcomm Snapdragon 820, grafika Adreno 530 a nejméně 2 GB RAM. Podpora funkce Continuum by tak měla být samozřejmostí. Vnitřní úložiště poskytne 64 GB prostoru. Fotoaparáty mají mít rozlišení 20 (hlavní) a 12 Mpx (přední).

HP v mobilním byznysu prakticky nikdy nemířilo primárně na spotřebitelský segment. Ať už šlo o komunikátory iPAQ nebo zařízení s webOS získaným od Palmu, vždy byly produkty určeny náročnějším a pokročilejším uživatelům nebo pro firemní využití. Podobný status by měl mít i model HP Elite X3, který se v případě potvrzení uvedených parametrů stane konkurencí pro Lumii 950 XL nebo Acer Jade Primo. Datum uvedení novinky HP zatím neznáme, možná se tak stane příští týden na veletrhu MWC 2016 v Barceloně.

Diskuze (4) Další článek: Samsung spouští aktualizace na Android Marshmallow

Témata článku: HP, , , , , , Acer Jade Primo, HP Elite x3, Šestipalcové zařízení, Displej, Windows!, MOBI, Mobil, Falcon, Wind, Win, Uvedený parametr, ? Displej, Firemní využití