Hopin taxi: objednejte si „tágo“ přes aplikaci

Obdoba známé taxislužby Uber přichází ze Slovenska. Nejprve do Prahy, později i do Brna a Ostravy. Seznamte se s Hopin taxi – taxislužbou stojící na aplikaci.

Do Česka se dostává nová služba Hopin taxi, která umožní jednoduché objednání vozidla taxislužby pomocí mobilní aplikace. Bez nutnosti telefonovat s operátorem si můžete přivolat nejbližší, nejlevnější nebo nejoblíbenější vůz taxislužby. Služba inspirovaná světově známou taxislužbou Uber přichází ze sousedního Slovenska nejprve do Prahy, později by se měla rozšířit i do Brna a Ostravy.

Klepněte pro větší obrázek
Hopin taxi vznikl na Slovensku, kde své služby nabízí v Bratislavě. Nově vstupuje na český trh

Hopin taxi na českém trhu spolupracuje prozatím s 200 řidiči. Do budoucna by mělo být v pohotovosti až 600 smluvních taxikářů. Vozy a řidiče provozovatel pravidelně kontroluje. Do systému se mohou přihlásit pouze řidiči s platnou licencí. Cena za kilometr se s řidiči jezdícími pod službou Hopin taxi pohybuje v rozmezí do 20 Kč.

Vše zařídí aplikace

Služba je postavená na aplikaci, pomocí které strany komunikují. Aplikace je ke stažení zdarma pro platformy iOS a Android. Základním prvkem je interaktivní mapa, která zobrazuje polohu zákazníka. Tuto polohu vidí i objednaný taxikář. O příjezdu taxi je zákazník informován zprávou v aplikaci. Cestující má také možnost informovat řidiče o případném zpoždění zprávou přímo z aplikace bez nutnosti odeslání SMS zprávy. Telefonní číslo řidiče i zákazníka tak zůstává chráněno.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Ukázka aplikace pro Android

Taxi lze objednat podle typu vozu, maximální ceny za kilometr a charakteristik řidiče, jako jsou pohlaví, cizí jazyk či uživatelské hodnocení. Mezi rozšířené parametry vyhledávání patří i méně obvyklé filtry jako například místo pro přepravu invalidního vozíku, vůz s dětskou autosedačkou nebo vůz s možností přepravy zvířete.

Zákazník má díky propracovanému platebnímu a trackovacímu systému v aplikaci přehled
o ujeté trase a může si ověřit správnost výsledné účtované ceny. Částku je možné uhradit
v hotovosti nebo přímo v aplikaci platební kartou či prostřednictvím služby Viamo. Na konci cesty lze jízdu ohodnotit. Podobnou možnost má i řidič vzhledem zákazníkovi. Pokud se zákazník třikrát po sobě nedostaví na objednávku, zablokuje jej systém automaticky.

Váš názor Další článek: FT: Operátoři chtějí blokovat reklamu. To by byla pro Google katastrofa

Témata článku: , , Uživatelské hodnocení, Cizí jazyk, Invalidní vozík, Pře, Tag, Taxi, Interaktivní mapa