Grandů není nikdy dost: Samsung představil Galaxy Grand Prime

Samsung včera v Indii představil model, o kterém jsme vás již nedávno informovali, Galaxy Grand Prime (SM-G530H). Jedná se o další model, který doplní stávající sestavu Galaxy Grand, Grand 2 a Grand Neo Duos. Smartphone s rozměry 145 × 72 × 7 mm a hmotností 156 gramů bude osazen 5" displejem s rozlišením 960 × 540 pixelů, na zádi bude umístěn 8Mpix fotoaparát s LED přisvětlením, který zvládne natáčet i Full HD videa. Na čelní straně pak čekejte 5Mpix fotoaparát pro selfie.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Tiskové fotografie Samsungu Galaxy Grand Prime

Co se týká hardwaru, bude v telefonu přítomen čtyřjádrový Snapdragon 400 o taktu 1,2 GHz a 1GB operační paměť. Interní 8GB úložiště bude rozšiřitelné microSD kartami. Konektivita zahrnuje Wi-Fi, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.0, GPS a GLONASS. Zařízení je koncipováno jako dvousimkové, pod zadním krytem bude umístěna 2 600mAh baterie. Galaxy Grand Prime běží na operačním systému Android 4.4 KitKat s poslední verzí grafické nadstavby TouchWiz. Do prodeje se v Indii chystá již v průběhu tohoto týdne, poptávaná cena se pohybuje okolo 250 USD, tedy po přepočtu 5 500 Kč. Dostupnost Galaxy Grand Prime by se navíc měla v dohledné době rozšířit i do Evropy.

Zdroj: Samsung India

Diskuze (15) Další článek: O2 připravilo nový studentský tarif s větším datovým objemem

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Grand, Samsung Galaxy Grand Prime, DOS, Prime, GAL, Grand, Samsun, Sam, Nen, Pře,