Google zavádí své „Zkusím štěstí“ do hudby

Je velmi příjemné, když čiště náhodou objevíte nového interpreta nebo jen písničku, která se vám vryje do paměti. Nyní budou tyto zvláštní momenty díky Googlu snadnější a častější. Vyhledávací gigant totiž do své hudební služby zavádí funkci známou z klasického vyhledávače, tlačítko „Zkusím štěstí“ (nebo v anglickém originále „I'm feeling lucky“).

Klepněte pro větší obrázek  Klepněte pro větší obrázek
Tlačítko „Zkusím štěstí“ vytvoří virtuální rádio přesně dle vašeho vkusu. V telefonu i v počítači.

Pokud nejste v termínech Googlu zběhlí, tak vězte, že toto tlačítko ve vyhledávači nedělá nic jiného, než že vás na základě vámi zadaných klíčových slov vrhne rovnou na stránku, která jim nejlépe odpovídá. Obdobně to bude fungovat i v případě hudby. V tom případě bude přímo pro vás vytvořeno virtuální rádio, které bude hrát pouze ty hitovky, které odpovídají vašemu hudebnímu vkusu. Ptáte se jak se Google dozví o tom, které songy vám jsou nejmilejší? Jednoduše, v závislosti na vaší předchozí historii poslechu.

Prozatím je tato funkcionalita dostupná pouze pro placené členství a její náběh je postupný. Pokud tedy splňujete toto kritérium a stále možnost „Zkusím štěstí“ nevidíte, tak bude třeba ještě nějakou chvíli vyčkat.

Diskuze (1) Další článek: Samsung celosvětově prodává milion mobilních zařízení – denně

Témata článku: Google, , , , Hud, Google +, Kritérium, Štěstí,