Google vylepší virtuální realitu. Konkurovat má především Samsungu

Google se opět chystá do vod, kde již operuje jihokorejský Samsung. Opakuje se tak situace, která nastala např. při uvedení první generace hodinek Galaxy Gear od Samsungu. V době, kdy Google na chytré hodiny ještě ani nepomýšlel a samostatný systém Android Wear představil až později, vydal Samsung své hodinky s vlastnoručně upraveným Androidem. Obdobně je to i s platbami Samsung Pay, resp. Android Pay.

Na vývojářské konferenci Googlu, která je naplánována na 18. května, má být představena platforma Android VR a brýle virtuální reality přímo od Googlu. A není tajemstvím, že nový produkt bude konkurovat brýlím Gear VR od Samsungu, za nimiž stojí společnost Oculus ale také americký gigant Facebook. A pokud jsme brali papírový Cardboard jako „ukázku“ virtuální reality, mají být nové brýle samostatným a dotaženým produktem.

To je patrné zejména z přítomnosti Marka Zuckerberga na tiskové konferenci Samsungu na letošním veletrhu MWC v Barceloně. Facebook navíc počítá s rozšířením virtuální reality i v rámci sdílení příspěvků uživatelů na stejnojmenné sociální síti. Samsung k rozšíření virtuální reality přispěl i sníženou cenou za brýle Gear VR Lite, které se nyní prodávají za 3 499 Kč a v současné akci jej můžete k „es sedmičkám“ přikoupit za polovinu.

Výhoda i nevýhoda brýlí je zřejmá. V prvním případě se jedná o spolupráci s Oculusem a obsahem „šitým na míru“ pomocí vlastních API, v druhém případě pak Gear VR naráží na to, že jsou kompatibilní jen s vybranými Samsungy. Nově vyvíjený VR headset od Googlu má virtuální realitu přinést širší veřejnosti, ovšem jak konkrétně bude jeho řešení vypadat, a které modely s Androidem budou podporovány, se dozvíme až v průběhu zítřka.

Via BusinessKorea

Váš názor Další článek: Sony Xperia XA Ultra chce být králem selfie smartphonů

Témata článku: Google, Samsung, , , , , , , Real, Google +, Sam, Vybraný Samsung, Samsun, Vir, Pře