Google Translate: nové funkce pro tupé turisty [video]

Vyzkoušeli jsme novou verzi aplikaci Google Translate. Má dvě vychytávky, které cestovatelům usnadní porozumět a komunikovat v cizích jazycích.

Mobilní překladač Google Translate se v těchto dnech dočká nové aktualizace, která propojí překlad s principy rozšířené reality (AR). Mobilní aplikace pro Android a Apple iOS už dnes obsahují rozpoznávání textu na fotografii, takže stačí pořídit snímek, nebo vybrat obrázek z paměti telefonu, a aplikace v něm rozpozná text a přeloží jej.

Aktualizovaný překladač u podporovaných jazyků (angličtina, němčina, francouzština, španělština, portugalština, italština a ruština) navíc nabídne interaktivní AR režim. Když v něm namíříte mobil třeba na ceduli v ruské azbuce, program přímo v obrazu zamění původní text za přeložený. Jak by to mohlo vypadat v ideálním případě, znázorňuje animovaný GIF níže. Vylepšený je také konverzační režim.

Jak novinky fungují?

 

Diskuze (28) Další článek: Samsung připravuje tablety řady Galaxy Tab A a Tab A Plus

Témata článku: Google, , , , , , , Google Translate, Funkce, Nov, Pro +, Překladač Google, F +, Původní text, Konverzační režim, Google +,