Google Fit v novém: Velký bratr se dal na fitness

Vloni na podzim představená aplikace Google Fit dostává update, kterým se přibližuje specializovaným fitness aplikacím. Rozdíl však přetrvává – Endomondo, Runtastic, Strava a spol. nabízí pokročilejší funkce zaměřené na sportovce a jednorázový výkon, Google Fit chce být i nadále jednoduchý, přehledný a k měření celodenní aktivity jej použijí i nesportovci.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
V aplikaci nově můžete zadat pohlaví, výšku a hmotnost, Google Fit pak určí uraženou vzdálenost a přibližný počet spálených kalorií (dříve to bylo pouze čas).
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Nové jsou přehledy aktivity, zoomovat můžete na den, týden či měsíc.
Klepněte pro větší obrázek
Denní aktivitu můžete mít neustále na očích díky widgetu pro Android a hodinky s Androidem Wear.

Google Fit má fungovat především jako přehled všech aktivit. Aby to ale smysluplně fungovalo, musejí s ním komunikovat jednotlivé sportovní aplikace (Strava, Runtastic, Runkeeper, Withings aj.). V opačném případě bude Fit sám o sobě jen primitivně počítat kroky a rozpozná chůzi, běh a občas se mu podaří i správně detekovat jízdu na kole.

Google Fit je zdarma ke stažené na Google Play.

Diskuze (8) Další článek: O2 na léto sníží ceny roamingu v EU a zdvojnásobí objem dat

Témata článku: Google, , , , , , Bratr, Google +, Fitness, Nov, Runtastic, F +, FIT, Sportovní aplikace, Velký, Velký bratr, Fitness +,