Game Pad pro Galaxy S4: připraven i pro Note III [video]

Mezi příslušenstvím pro Samsung Galaxy S4, které bylo představeno v New Yorku, nás hodně zaujal herní ovladač, kterému Samsung zatím neříká jinak, než Game Pad. Jedná se o plastový ovladač, kterého je možné vložit 4 - 6,3" mobilní zařízení. Hodně specifická se nám zdá zejména ta vyšší hranice, což zcela jasně ukazuje na to, že se Samsung v dohledné době chystá představit právě zařízení s úhlopříčkou 6,3 palce. Mohlo by se jednat o očekávaný Galaxy Note III, další tabletofon v portfoliu Samsungu, který by se měl pyšnit 1080p displejem a osmijádrovým procesorem Exynos 5 Octa. Jeho představení by se pak mělo odehrát v jednoročním časovém rámci, na sklonku léta na veletrhu IFA 2013 v Berlíně.

Klepněte pro větší obrázek
Game Pad byl představen spolu s Galaxy S4, použít jej však budete moci s celou škálou zařízení. Vypadá to, že Samsung odhalil rozměry displeje dalšího zařízení, očekávaný Note III by měl disponovat právě 6,3" displejem a je jen dobře, že Game Pad půjde využít i u něj.

Samotný ovladač se k telefonu připojuje bezdrátově pomocí Bluetooth, pro rychlé párování půjde využít NFC samolepku TecTile. V přední části nalezneme dva joysticky, kurzorový ovladač a čtyři herní tlačítka. Na zadní hraně pevné části je pak umístěna ještě dvojice akčních tlačítek. Game Pad je napájen dvojicí AAA baterií, které jsou umístěny pod zadním krytem. Díky Bluetooth půjde ovladač použít i s tablety, ty však bude muset stát stranou, protože se do jezdce v Game Padu nevejdou.

Oficiální dostupnost a cena příslušenství zatím oznámena nebyla, jakmile se tak stane, budeme vás informovat.

Diskuze (9) Další článek: Samsung Galaxy S4: evoluce v detailech [video]

Témata článku: Samsung, , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S4 Active, Samsung Galaxy S4-A, Pro +, Samsung Galaxy s, Rychlé párování, Note II, Galaxy s, GAL, Game, Note, Pad