Galaxy S5 přišla dříve, než se čekalo. Stejný osud má potkat i Note 4

Samsung Galaxy S5 se ještě ani nezačal prodávat a už jsou spekulace ohledně Galaxy Note 4 rozvířeny v plném proudu. Samsung poslední přírůstky v modelové řadě Galaxy Note představuje vždy na zářijovém veletrhu IFA v Berlíně, množí se ale spekulace o tom, že by měl být i tento roční časový rámec o něco uspíšen. Protože Samsung v případě Galaxy S5 vynechal vlastní samostatnou novinářskou akci, je pravděpodobné, že už ji nyní chystá právě pro čtvrtou generaci svého tabletofonu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Záda Galaxy Note 4 mají s největší pravděpodobností vypadat tak, jako u Galaxy S5. Úplně vyloučena však není ani varianta s imitací prošívané kůže, která se objevila již u loňského modelu

U Galaxy Note 4 se očekává vzhled podobný Galaxy S5, zadní kryt bude s největší pravděpodobností stejný, jako u Galaxy 5, tedy v imitaci kůže s 3D vzorem, je ale i možné, že bude nakonec zachován kryt z loňského modelu, který imitoval prošívanou kůži. Samotné tělo má mít po vzoru Galax S5 zvýšenou odolnost, očekává se opět podpora normy IP67. Super AMOLED displej má i letos atakovat šestipalcovou hranici, přijít však má již s 2K rozlišením, tedy přesněji řečeno s rozlišením 2 560 × 1 440 pixelů. Uvnitř by měl být připraven šestijádrový procesor Exynos vyrobený 20nm technologií nebo Snapdragon 801. Ve druhé polovině roku se však má na trhu objevit i nový Snapdragon 805, což by byl pro chystaný tabletofon zřejmě ten nejvhodnější procesor.

Klepněte pro větší obrázek
Hardwarové součásti Snapdragonu 805, který se má na trhu objevit ve druhé polovině roku

Dědictví funkcí z dříve představeného Galaxy S5 má pokračovat i u fotoaparátu. Dvacetimegapixelový snímač by měl disponovat rychlým ostřením, HDR i snímáním s variabilní hloubkou ostrosti. Naopak se neočekává, že by byl na záda Galaxy Note 4 umístěn senzor srdečního tepu. Toto privilegium i nadále zůstane pouze u Galaxy S5.

Zdroj: Slashgear

Diskuze (54) Další článek: HTC One M8 jde na trh. Podobně jako u konkurence cena stoupá

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 4, Samsung Galaxy S5, Chystaný tablet, Note, Stejný osud, Samsung Galaxy s, Pot, GAL, Galaxy s,