Galaxy S a Tab: Samsung zaskočen kritikou, zvažuje Android 4.0

Magazín The Verge.com přinesl zprávu, která rozhodně nepotěšila vlastníky smartphonů Samsung Galaxy S a tabletů Galaxy Tab. Oba tyto zásadní modely údajně nebudou upgradovány na nejnovější systém Android Ice Cream Sandwich. Samsung to odůvodňuje tím, že těmto modelům chybí dostatečná kapacita RAM a ROM pamětí, díky čemuž se nepodařilo vytvořit build, který by byl stabilní a běžel spolu s rozhraním TouchWiz plynule a bez záseků.

Hned mi na mysl vyvstala otázka, proč Galaxy S update nedostane, když Nexus S se stejným hardwarem jej má a systém běží bez problémů? Je uživatelské rozhraní TouchWiz tak moc potřebné, že by se jej uživatelé nedokázali vzdát ve prospěch nejnovějšího systému? Podle mě by bylo „zaříznutí“ dosavadních uživatelů zmiňovaných modelů dosti nešťastné, jakožto vlastník Galaxy S bych uvítal jednoduchý výběr - ponechejte si stávající uživatelské rozhraní a zůstanete u Androidu Gingerbread nebo se jej vzdejte ve prospěch nejnovější verze Androidu. Tak to ale definováno nebylo a asi ani nebude. Tím se ale nenechají odradit zastánci custom ROM, kteří už teď na Galaxy S předvádějí funkční buildy s Androidem Ice Cream Sandwich.

Klepněte pro větší obrázek

Situace by ale nemusela být až tak zlá, podle dalších zpráv by se měl pro uživatele Galaxy S připravovat jakýsi Value Pack update. Ten by měl přinést některé inovace Androidu ICS i do starší verze systému. Mluví se o zrychlení prohlížení webu, vylepšení multitaskingu a přibýt by měly i nové widgety. Samsung opět volí cestu Value Packu, stejně jako v případě modelu Wave 525 a Wave 533, které se nedočkají Bady 2.0. Ideální řešení to ale rozhodně není.

Samsung i9000 Galaxy S lze pořídit za cenu od - (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>
 
Samsung Galaxy Tab 8.9 P7310 16GB lze pořídit za cenu od - (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>
 
Samsung Galaxy Tab 10.1 P7510 16GB lze pořídit za cenu od - (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>
 

Výše zmíněná stanoviska Samsungu několik dní kolovala na internetu a zvedla se proti nim velká vlna nevole. Samsung pocítil kritiky a debatu na (ne)vydání updatu na ICS u obou zmiňovaných modelů znovu otevřel. Síla uživatelské základny tak možná zvítězí a přinutí Samsung k updatu. Aktualizace, kterou Samsung označil za nemožnou, tak možná bude brzo mít reálné základy. O dalších změnách vás budeme průběžně informovat.

Diskuze (40) Další článek: T-Mobile v lednu: tři novinky a méně výhodné smartphony

Témata článku: Samsung, , , Google Nexus S, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy Tab, Samsung Galaxy Tab 10.1, Samsung Galaxy Tab 10.1 16GB 3G, Samsung Galaxy Tab 10.1 32GB 3G, Samsung Galaxy Tab 10.1 32GB Wi-Fi, Samsung Galaxy Tab 10.1 64GB 3G, Samsung Galaxy Tab 10.1 64GB Wi-Fi, Samsung Galaxy Tab 16GB 3G, Samsung Galaxy Tab 8.9, Samsung Galaxy Tab 8.9 16GB 3G, Samsung Galaxy Tab 8.9 32GB 3G, Samsung Galaxy Tab 8.9 32GB Wi-Fi, GAL, Galaxy s, Tab S, Dostatečná kapacita, Zásadní model, Sam, Velká vlna,