Galaxy Note II v ČR dostává aktualizaci na Jelly Bean [oživeno]

Po Samsungu Galaxy S III se pomalu objevuje i softwarový update pro Galaxy Note II, který přináší Android 4.1.2 Jelly Bean. Samsung update stihl vydat ještě v uplynulém roce, od 28. 12. je k dispozici update pro Galaxy Note II od operátora O2 (produktový kód O2C). Zařízení z volného trhu (ETL), Vodafone (VDC) a T-Mobile (TMZ) tak na uvolnění aktualizace ještě čekají. Dávno pryč jsou doby, kdy v oficiálních distribucích z volného trhu zařízení dostávala nejnovější verzi systému jako první, už několikrát jsme se v poslední době přesvědčili, že u operátorů se aktualizace stabilně objevují s větším či menším předstihem.

Klepněte pro větší obrázek 
Samsung Galaxy Note II se v ČR dočkal aktualizace na Android 4.1.2 ještě těsně před koncem roku. Těšit se z něj mohou zatím jen ti, kteří jej pořídili v prodejnách operátora O2.

Co nový update přináší? Většina inovací se soustředila do výsuvné informační lišty, ve které je možné deaktivovat jezdce pro nastavení jasu displeje. Současně zde přibyla možnost správy tlačítek pro rychlé spouštění a vypínání vybraných funkcí. Jednoduše si vyberete jen ty, u kterých chcete, aby se vám zde zobrazovaly. Lišta také změnila svou barvu, z šedé se přeměnila na černou. Změn se dočkal také lockscreen, při odemykání telefonu může mít displej přes vodní hladinu i jakousi inkoustovou animaci. Mezi aplikacemi nově najdeme položku Group Cast, celkově by také mělo dojít k určitému zrychlení zařízení a dojde k několika, víceméně vizuálním, úpravám u aplikace S Plánovač.

Update je v současné době k dispozici pro zařízení zakoupené u O2, tabletofony z volného trhu a od zbývajících operátorů by novou verzi systému měli dostat velmi brzy. Update zařízení je možné provést přes PC aplikaci Kies, popř. přímo z Nastavení - O zařízení - Aktualizace softwaru. Jakmile bude update dostupný i pro jiné verze zařízení, budeme vás informovat.


Oživeno 5.1. 15:30: Update je dostupný i pro modely od operátora Vodafone s produktovým kódem VDC.


Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Samsung Galaxy Note II z volné distribuce dostává Android 4.1.2, aplikace updatu trvá po stažení cca 8 minut. Mezi novinky patří zlepšení stability, upravení položek rychlého spuštění v oznamovacím panelu a ve výsuvné liště je také možné deaktivovat jezdce pro nastavování jasu displeje.

Oživeno 16.1. 8:20: OTA update je od sedmé hodiny ranní dostupný i pro modely Galaxy Note II z volného trhu (produktový kód ETL). Update se sám nenabídnul, musíte jej manuálně zkontrolovat, instalační balíček má velikost 270 MB. Dále však musejí čekat uživatelé Galaxy Note II, které byly zakoupeny u operátora T-Mobile.


 

Klepněte pro větší obrázek
Android 4.1.2 pro modely Galaxy Note II od T-Mobilu je již připraven, čeká se jen na nasazení firmwaru na aktualizační servery. 

Oživeno 31.1. 0:01: Softwarový update s Androidem 4.1.2 je dostupný napříč spektrem zařízení z volného trhu i od většiny operátorů, stále se však čeká na update ze strany operátora T-Mobile. Podle naší korespondence přes Twitter byl update ze strany operátora schválen k 15. lednu. Otázkou však zůstává, kdy bude umístěn na aktualizační servery Samsungu. Uživatelé by se jej měli dočkat v následujících dnech.

Klepněte pro větší obrázek
Bug na klávesnici se objevil krátce po updatu, do druhého dne naštěstí zmizel.

Se samotným firmwarem jsme zatím spokojeni, je stabilní a nezaznamenali jsme žádné problémy s využíváním baterie. V průběhu běžného používání jsme však objevili dvojici chyb. Místy se objevuje neočekávané ukončení aplikace E-mail, pokud je spuštěná na pozadí a vy otevíráte nový e-mail z lišty notifikací. Krátce po updatu se také může objevit bug klávesnice, kdy jsou tlačítka se symboly roztáhnuté přes větší část displeje, než je třeba. Naštěstí chyba u klávesnice byla jen dočasná a již druhý den po updatu zmizela. Jaké jsou vaše zkušenosti s novým firmwarem? Objevili jste nějaké nedostatky nebo vás naopak něco překvapilo? Podělte se s vašimi názory v diskusi pod článkem.

 

Diskuze (37) Další článek: BlackBerry Z10 a Q10 oficiálně [foto + video]

Témata článku: Samsung, , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note II, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S III, Jelly, Galax Note, Galaxy note, Note, DOS, Jelly Bean, Note II, TMZ, VDC, Bean, Nový e-mail, Vánoční stromeček, Akt, GAL