Galaxy Note dostává Android 2.3.6. Sníží spotřebu energie

Galaxy Note, bezesporu nejzajímavější Android poslední doby, se pomalými krůčky dostává na český trh. Uživatelé, kteří čekání na oficiální českou distribuci nevydrželi, reportují novou dostupnou verzi firmwaru. Mimo jiné se tak potvrzuje, že Samsung už naplno zprovoznil svůj OTA (Over-The-Air) update. Pokud je Galaxy Note nastaven na automatickou kontrolu nových verzí, sám na nový firmware upozorní ve vyhrazeném okně i ikonou v horní stavové liště.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Aktualizační balíček má velikost 15 MB, takže je lepší pro jeho stažení využít síť Wi-Fi, aby vám neubyly cenné megabajty z měsíčního datového FUP limitu. Co se týče prvních změn, přístroj se celkově zrychlil a pozitivní jsou i výhledy směrem k výdrži. Dle systémového logu baterie nyní proces OS Android spotřebovává pouhých 5 %, systém Android po najetí konzumuje 10 % baterie. Kosmeticky byla upravena i verze systému, která se v číselném označení dostala na metu 2.3.6. U předešlé verze systému byla spotřeba obou zmiňovaných procesů v průměru o 5 % vyšší. O skutečném prodloužení výdrže zatím ale můžeme jen spekulovat, ověří ji až dlouhodobé používání.

Znovu předesílám, že update byl uvolněn pouze pro telefony z dovozu, brzy by však měl být dostupný i na telefonech z oficiální distribuce. Pokud objevíte nějaké další inovace v novém firmwaru, podělte se o ně v komentářích.

Za informace děkuji Marcelu Korvasovi

Diskuze (7) Další článek: Android Market slaví 10 miliard. Dárky dostanete vy

Témata článku: Samsung, , Samsung Galaxy Note, Energie, Galax Note, Spot, DOS, GAL, #Android, Galaxy note, Note, Dlouhodobé používání