Galaxy Note 5 bude představen 12. 8., do Evropy se zřejmě nepodívá

Server Sammobile včera přišel s nečekanou spekulací Z předchozích dní sice víme, že Samsung připravuje Galaxy Note 5 a Galaxy S6 Edge+ (tak má být model značen oficiálně), připravovaný tabletofon s perem S Pen ale do Evropy zřejmě nezavítá, nebo alespoň ne hned v první vlně. Jak informuje zdroj této informace, vývoj firmwaru pro nový Note probíhá v USA, Jižní Koreji, Číně, Singapuru, Hongkongu a v dalších asijských zemích. Samsung však nepracuje na aktualizacích pro evropskou ani ruskou variantu tohoto modelu. Nemusí to nutně znamenat, že se Note 5 v Evropě neukáže, je ale možné, že se bude prodávat v omezeném množství pouze na vybraných trzích.

Spekuluje se také o tom, že chce Samsung konkurovat iPhonu na trzích, kde se mu v současné době příliš nedaří. Na nich proto uvede Note 5 s předstihem. Díky tomu ale zřejmě nestihl vyrobit dostatečné množství modelů, takže na „zajištěných“ trzích uvede jako náhradu Galaxy S6 Edge+. Na těchto trzích by se  nakonec Note 5 mohl objevit, ovšem s několikaměsíčním zpožděním. Vše jsou zatím pouze spekulace, takže se vše ještě může diametrálně změnit. Co je však již neměnné, je datum připravované akce Samsung Unpacked 2015 Episode 2, která se uskuteční 12. srpna. Do prodeje se Note 5 na vybraných trzích dostane již 21. srpna. Souběžně s představením obou modelů budou oficiálně spuštěny i platby Samsung Pay.

Klepněte pro větší obrázek
Takto má vypadat Samsung Galaxy S6 Edge+

Mezi další nové zprávy patří zmínka o tom, že stylus u Galaxy Note 5 bude tentokrát opravdu vypadat jako běžná propiska. Jeho barva bude stejná jako barva telefonu, tj. bude černý, bílý, stříbrný nebo zlatý. Note 5 nebude mít slot pro microSD, vzhledově by se mělo jednat o zvětšeninu Galaxy S6, tedy i včetně skla na zadním krytu. U S6 Edge+ má být nakonec použit procesor Exynos 7420 a nikoliv dříve spekulovaný Snapdragon 808.

Zdroj: Sammobile

Diskuze (15) Další článek: OnePlus 2 nabídne silnější baterii a „české“ LTE

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 5, Samsung Galaxy Note 5 64GB, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 Edge+ 64GB, Episode, GAL, Galax Note, Černý bílý, Note, Omezené množství, Dostatečné množství, Pře,