Galaxy Note 5 brzy v Indii, Evropa se dočká možná příští rok

Samsung při představení Galaxy Note 5 rozhodně „překvapil“, protože se rozhodl svůj nový tabletofon nabízet pouze v USA a v Asii. Naděje však oživila nedávná certifikace evropské verze Galaxy Note 5 americkým úřadem FCC. Model nese označení SM-N920F, přičemž bývalo pravidlem, že modely končící symbolem „F“ byly označeny jako mezinárodní, a objevovaly se v prodeji zejména v Evropě. Mimo to se ale takto označené modely objevovaly i na Blízkém východě, takže ještě stále není vyhráno. Stejný model dále prošel testováním organizace Bluetooth.org a také bylo identifikováno několik modelů SM-N920F, které zamířily do testovacího střediska Samsungu v Indii.

Podle serveru Sammobile však Samsung v dohledné době Note 5 do Evropy zřejmě nedostane. Server vychází z dostupnosti firmwarů, přičemž pro evropskou verzi se poslední firmware datuje na červen letošního roku. Od té doby na něm zřejmě nikdo nepracoval. Současně se nově objevil firmware pro indickou verzi Galaxy Note 5, což značí, že Samsung brzy rozšíří jeho dostupnost i do Indie. Nejoptimističtější odhady hovoří o tom, že bychom se mohli Galaxy Note 5 v Evropě dočkat začátkem příštího roku. Nic ale zatím není oficiální. Pokud Samsung Galaxy Note 5 skutečně uvede do Evropy až příští rok, budeme zvědavi na důvod tohoto rozhodnutí. Měl Samsung vyrobeno málo kusů, kterými by nestihl pokrýt celosvětovou poptávku, nebo si vyhodnotil, že se mu prodeje Notu 5 v Evropě nevyplatí?

Zdroj: Sammobile, Gsmarena

Diskuze (38) Další článek: Huawei P8: kovový krasavec bez přešlapů [recenze]

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 5, Samsung Galaxy Note 5 64GB, Nový tabletofon, Příští rok, Galaxy note, GAL, Note, Galax Note, Brzy, Evropa, Hlavní hvězda, Rok, Ind,