Euronics Smart: tento virtuál jde na věc jinak

Co byste řekli na balíček, který obsahuje telefon, pojištění, bezstarostný servis a třeba i neomezený tarif za 599 Kč? To vše a víc umí Euronics Smart.

Další maloobchodní řetězec má svého virtuálního operátora, tenrokrát jde o Euronics. Služba se jmenuje Smart a nabízí celkem čtyři tarify, u každého z nich lze navíc vybrat variantu s neomezeným přístupem na internet či bez něj. Nejedná se však o běžné paušální tarify, jak jsme od standardních operátorů zvyklí. Platby probíhají na základě zálohové fakturace (jistiny), čímž se firma chrání proti neplatičům a vám to zabraňuje nechtěnému utrácení. Tarify pro Euronics zprostředkovává virtuální Euro-operátor, který pracuje v síti Vodafonu. Prodejny Euronics mají 150 kamenných poboček, zákazník se tak má vždycky kam obrátit. Oproti jiným virtuálům nabízí Smart tarify několik výhod…

Tarify pro Euronics zprostředkovává virtuální operátor Euro-operátor (www.eurooperator.cz), který prostřednictvím Quadruple působí v síti Vodafone.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Přehled nabízených tarifů. U každého lze zvolit dvě varianty – s internetem a bez něj.
Účtování hovorů je po celých minutách.

Jestli chcete čerpat služby nad rámec tarifu (MMS, data, mezinárodní volání), musíte vložit vyšší jistinu, než je cena tarifu. Navýšení jistiny je povoleno v min. výši 200 Kč. Jistinu však můžete kdykoliv v průběhu zúčtovacího období navyšovat, a to bankovním převodem/složenkou/na prodejně Euronics. Změna tarifu je vždy zdarma, musí tomu však odpovídat zaplacená jistina.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Ceník volání a SMS nad rámec základních tarifů

Zajímavé jsou také ceny nad rámec jednotlivých tarifů. Základní minutová sazba je 1,90 Kč, za SMS je to 1,20 Kč, MMS stojí klasických 4,90 Kč. Ceny jsou sice příznivé, nevýhodou je však to, že jsou řazeny jen v balíčcích (viz graf). Nejnižší balíček začíná na měsíčním poplatku 95 Kč s obsahem 50 minut. Podívejte se na následující tabulku, tam zjistíte, že čím více utratíte nad rámec tarifu, tím méně za jednotku zaplatíte. Takže víte-li, že provoláte více minut, než obsahuje váš vybraný tarif, je výhodnější provést bezplatné navýšení tarifu.

Internet na cesty či balíčky do vlastní sítě

Zvolíte-li tarif bez internetu, nebo vám stávající limit nebude stačit, může si aktivovat datové balíčky individuálně. Pro občasné surfaře je určen denní balíček, který vyjde na 25 Kč. Neomezený internet s FUP 300 MB vyjde na 169 Kč, nejvyšší datový tarif s limitem 1,2 GB stojí 399 Kč. Kompletní přehled tarifů pro surfování v mobilu:

Klepněte pro větší obrázek 

Operátor nabízí také SMART tarify s internetem na cesty. V nabídce jsou dva. Základní obsahuje FUP 600 MB za 259 Kč, vyšší verze má limit dvojnásobný za částku 399 Kč. Po překročení FUP zůstává internet stále aktivní, zpomaluje se pouze rychlost a to na 16kbit/s.

Klepněte pro větší obrázek
V nabídce najdeme rovněž dva balíčky, které obsahují volné jednotky pro volání do sítě Euro-operátora.

Volání do zahraničí je seřazeno do pěti regionů. Minuta volání na Slovensko vyjde na 7,50 Kč. Ostatní nejoblíbenější destinace se pohybují v rozmezí 8,50 – 9,50 Kč/min. I u roamingu se ceny drží při zemi. Nejnavštěvovanější státy jsou zahrnuty v zóně 1, kde odchozí hovor přijde na 3,99 Kč. Za SMS zaplatíte 1,99 Kč. Kompletní přehled najdete v podrobném ceníku.

Tarify v balíčku s telefonem a službami navíc

Na prodejnách Euronics je možné sjednat tzv. Smart balíček, který obsahuje telefon (v minimální ceně 3000 Kč), příslušenství k telefonu, pojištění proti zničení a krádeži přístroje, zapůjčení náhradního telefonu v případě reklamace, bezstarostný servis (reklamace neřešíte v obchodě, pro telefon přijede kurýr) a samozřejmě také tarif.

Klepněte pro větší obrázek
Ukázka Smart balíčků. Po dva roky pak měsíčně platíte vypočítanou fixní částku.

 

Diskuze (64) Další článek: Aukce bude masakr. Uživí ČR pět operátorů?

Témata článku: , , Bankovní převod, Euro, Nabízený tarif, Euronics, Věc, Jin, Náhradní telefon, Euro &, Zaplacená jistina, Jistina, Změna tarifu, Utrácení, SMA, Mezinárodní volání, Minutová sazba, Vir