Divoký scénář: Samsung připravuje Galaxy S7 na konec roku

Zpráva z jihokorejského webu Newsis zní trochu šíleně, pokud se ale potvrdí, znamenalo by to, že se Samsung posune do pozice Sony, tzn. že představí dva klíčové modely ve stejné kategorii v rámci jednoho kalendářního roku. Nemáme tím na mysli stávající cyklus modelů řady Galaxy S a Galaxy Note, který se střídal po půl roce, v němž se každé zařízení stejné kategorie objevilo s ročním odstupem, ale to, že Samsung po Galaxy S6/S6 Edge, které představil v první polovině roku, přijde v druhé polovině roku s jejich nástupci.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Samsung Galaxy S6 a Galaxy S6 Edge by se mohly ještě letos dočkat svého nástupce. Je možné, že Samsung zkrátí svůj dosavadní roční cyklus na polovinu. A důvod? Možnost přímo konkurovat iPhonům

Korejský zdroj cituje nejmenované zdroje ze Samsungu, podle kterých vývoj Galaxy S7 začal o dva až tři měsíce dříve, než bývá u tohoto modelu běžné, což má v konečném důsledku přesunout datum oficiálního oznámení ještě na letošní rok. Bylo by to vůbec poprvé, kdy Samsung v jednom roce představí hned dvě iterace modelové řady Galaxy S. Na první pohled se jedná o hodně divokou spekulaci, na druhou stranu může mít změna výrobního tempa pro Samsung skutečně smysl.

Podle zdroje chce Samsung posílit ve druhé polovině roku svojí nejvybavenější produktovou linii aby mohl lépe konkurovat zářijovému iPhonu 6S. Pokud k tomu připočteme i spekulaci ohledně dřívějšího představení tabletofonu Galaxy Note 5 a brzké představení zvětšené verze Galaxy S6 Edge (pod názvem Galaxy S6 Edge Plus), vypadá to, že se Samsung opět zaměřuje na svého největšího mobilního konkurenta. Do letošního boje o špičku mobilního trhu se tak zřejmě zapojí více high-end modelů, než bývalo zvykem v uplynulých letech. Zdali je moudré štěpit výkonné smartphony na tolik modelů napoví až následující měsíce, na druhou stranu je možné, že se spekulace o letošní Galaxy S7 vůbec nezakládají na pravdě, a že se „essedmičky“ skutečně dočkáme až příští rok.

Zdroj: Digitimes

Diskuze (56) Další článek: Kompromis: Roaming v zemích EU má skončit v roce 2017

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 5, Samsung Galaxy Note 5 64GB, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 Edge+ 64GB, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 64GB, Samsung Galaxy S7 Active, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S7 Edge 64GB, Samsun, Scénář,