Daxian N100i: Číňané nás učí, jak nabíjet bez nabíječky

Daxian N100i se na první pohled neliší od běžných čínských telefonů, ale zvláštní přece jenom je. K jeho nabití totiž nepotřebujete nabíječku. Pod zadním krytem se totiž skrývá dvojice kolíků typu A, které vysunete, nasadíte speciálně upravený kryt zpět na své místo a můžete nabíjet přímo ze zástrčky. Řešení je to nanejvýš praktické, na druhou stranu neblaze ovlivní celkové rozměry přístroje – nejde jen o konstrukci výklopné vidlice, ale musí se tam vejít i součástky, které jsou běžně v externí nabíječce. Líbí se vám Daxian? V Evropě máme kvůli odlišnému formátu kolíků smůlu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
V jednoduchosti je krása – telefon sám o sobě neohromí, praktická metoda nabíjení se nám ale líbí. Abyste se dostali ke dvojici kolíků, musíte sejmout zadní kryt. (obr.: Engadget.com)

Nutno ale dodat, že co se výbavy týče, není příliš o co stát… Daxian N100i nabízí 4,3" displej, procesor od Mediateku s taktem 1 GHz na dvou jádrech a 4 GB vnitřní paměti. Fotoaparát disponuje pouhými 3,1 Mpx a kapacita baterie činí 1800 mAh. Telefon běží na Androidu 4.0.1. a cenově se v přepočtu pohybuje kolem 1 600 Kč.

Diskuze (21) Další článek: Oppo N1: Číňané ukázali funkci dotykové plošky na zádech mobilu

Témata článku: , , , Literally, Jak, Cin, Vidlice, Čina, Číňan