Další změna dodavatele? Samsung Galaxy S8 má mít baterie od LG Chem

Podle zpráv z Jižní Koreje zahájil Samsung vyjednávání se společností LG Chem na dodávky baterií pro připravovaný Galaxy S8. Samsung chce rozšířit portfolio dodavatelů baterií pro své smartphony, zejména i z hlediska současného vyšetřování problémů ukončeného modelu Galaxy Note 7. Ten používal baterie divize Samsung SDI a od čínské společnosti ATL. V prvním případě byly akumulátory zřejmě špatně navržené, ve druhém případě se situace zatím vyšetřuje.

Jihokorejci zvažovali využít společnost LG Chem již v případě první svolávací akce. Ovšem tato společnost potřebovala na výrobu dostatečného počtu baterií zhruba půl roku, což si Samsung nemohl dovolit. Současný časový rámec pro výrobu akumulátorových baterií pro Galaxy S8 tak vypadá daleko reálněji.

Dohoda mezi Samsungem a LG se však pomalu rýsuje, a to i přesto, že jsou obě společnosti, nejen v Jižní Koreji, nesmiřitelní rivalové na poli spotřební elektroniky, domácích spotřebičů a televizí. Loni si obě firmy šly po krku díky kauze s pračkami, které údajně manažeři LG vědomě poškozovali. Ti se však ohrazovali, že podobné zacházení by pračky měly vydržet.

Určité partnerství mezi oběma společnostmi ale přeci jen již funguje, od divize LG Innotek dostává Samsung některé fotomoduly pro své smartphony a tablety.

Via KoreaHerald

Váš názor Další článek: Hořící Samsung Galaxy Note 7 to dotáhnul až do úst prezidenta Obamy

Témata článku: LG, Samsung, , , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 7, Samsung Galaxy S8, LG Chem, Svolávací akce, Pračka, Časový rámec, Sam, První případ, Samsun, Mít, Galaxy s, LG Innotek, Samsung Galaxy s, Zacházení, Symetrický design, Změna