Čtečku otisků bude podporovat také platforma Windows 10 Mobile

Čtečky otisků prstů se stávají oblíbeným způsobem zabezpečení smartphonů. I když se dají poměrně snadno obelstít, pro základní uzamčení obsahu telefonu postačují a jejich použití je rychlejší a pohodlnější než zadávání PINu nebo hesla. Dosud technologii čtečky podporují pouze systémy iOS a Android.

Klepněte pro větší obrázek
HP Elite X3 bude prvním Windows 10 smartphonem se čtečkou. Umístěna bude na zádech

K nim se v létě přidá i třetí platforma Windows 10 Mobile. Zatímco desktopový systém od Microsoftu čtečky podporuje od roku 2012, do mobilní verze se dostalo zatím pouze zabezpečení skenováním oční duhovky Windows Hello, které je sice odolnější vůči neoprávněným průnikům, ale civění do přední kamery při každém odemykání vypadá jednoduše hloupě a nikdo ho ve větším měřítku používat nebude.

Microsoft oznámil na konferenci WinHEC v čínském Šen-čenu, že s letní aktualizací Windows 10 Mobile přijde do jeho mobilní platformy podpora čteček. Microsoft k tomuto účelu zřejmě překompiluje desktopové ovladače. Prvním smartphonem, který s podporou čteček už počítal a byl představen na MWC v Barceloně, bude HP Elite X3.

Diskuze (7) Další článek: Apple chce posílit příjmy ze služeb. Zkrátí lhůty na schvalování aplikací

Témata článku: Microsoft, , , , HP Elite x3, Wind, Závist, Windows!, Podpor, Platforma, Plát, Win, Šen, PLA, Šen-čen, MOBI, Desktopový systém, Oblíbený způsob, Uzamčení, Otisk, Windows Hello, Mobil, Mobilní verze