Chcete si vyzkoušet Ice Cream Sandwich?

Před týdnem byl uvolněn Android 4.0 Ice Cream Sandwich, chcete jej vyzkoušet ještě dříve, než bude na trhu?

Prvním modelem, u kterého se Ice Cream Sandwich objeví, bude Samsung Galaxy Nexus. Jeho cena se ale bude blížit 16 tisícům Kč, takže se nebude jednat zrovna o nejdostupnější telefon na trhu. Pokud vás systém zajímá a rádi by jste jej vyzkoušeli, žádný problém. V rychlosti si řekneme, jak na to.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Ice Cream Sandwich v emulátoru mluví i česky. 
  1. Budeme spouštět emulovaný systém v počítači přes Android SDK. To je třeba stáhnout zde.
     
  2. Při instalaci je třeba nainstalovat přes Android SDK and AVD Manager API 14, aplikace sama bude chtít velké množství jiných verzí API, z nichž jedinou další potřebnou součástí jsou Platform Tools 8. Ostatní položky můžete ignorovat. Na druhém počítači jsem ale potřeboval nainstalovat i všechny předcházející verze. Možná to u vás bude také třeba.
     
  3. Jakmile je API staženo, je doporučeno Android SDK Manager vypnout a zapnout. Protože se updatuje i samotný SDK Manager, možná bude třeba celý proces provést ještě jednou. V horní liště Tools se pak ukrývá položka Manage AVD’s, kterou zvolíme.
     
  4. V novém zobrazení vybereme položku New, v poli Name zadejte jakýkoliv název, důležitá je však položka Target, kde nastavíme Android 4.0 – API level 14. Nyní klikněte na váš nový virtuální stroj a poté na Start a následně na Launch. Za několik minut vám najede Ice Cream Sandwich, který sice není plnohodnotný a rychlý jako na mobilních procesorech ARM, ale můžete z něj pochopit řadu nových inovací.
Diskuze (1) Další článek: Čína předběhla USA, je největším hráčem na trhu se smartphony

Témata článku: Samsung, , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Nexus, Nejdostupnější telefon, Cream Sandwich, Ice Cream Sandwich, Cream,