Byl spuštěn nový valentýnský Event pro Pokémon Go. Potrvá celý týden

Společnost Niantic, vydavatel mobilní hry Pokémon Go, spustila další herní Event. Po Halloweenu a vánoční herní akci je další Event tematicky připraven ke svátku všech zamilovaných. Valentýnský Event probíhá od 8. února od 20:00 až do 15. února, opět do 20:00. Vývojář hry Pokémon Go vůbec poprvé uvádí i přesné ukončení termínu této herní události, což určitě potěší, již poněkud řídnoucí, fanouškovskou základnu.

A co od této herní akce čekat? V době trvání Eventu dostanete při chycení, vylíhnutí pokémona nebo při jeho odstranění dvojnásobný počet Candy. Stejné je to i s vaším Buddy pokémonem, který bude Candy sbírat dvakrát rychleji. V terénu se pak budou častěji objevovat růžoví pokémoni, např. Chansey nebo Clefable. Větší pravděpodobnost vylíhnutí z vajec pak bude platit u pokémonů Cleffa, Igglybuff či Smoochum. Lure Modules budou navíc místo 30 minut trvat rovných 6 hodin!

Hra Pokémon Go již nemá tak velkou uživatelskou základnu jako při svém startu, kdy pokémony sbíral snad úplně každý. Za postupně upadající zájem vděčí zejména absence jakýchkoliv herních módů, které by rozšířily současné chytání pokémonů a jejich umisťování do posiloven. Hráčům chybí např. plnohodnotný multiplayer, režim kampaně nebo možnost vyměňovat pokémony s jinými hráči po celém světě.

I přes celosvětový pokles zájmu o hru Pokémon Go si může vývojářské studio Niantic mnout ruce. Za loňský rok vydělala hra 960 milionů dolarů. Pokud však půjde Pokémon Go i letos v obdobných šlépějích jako loni (tj. bez výraznějších změn), budou zisky i počty hráčů raketovým tempem klesat.

Zdroj Pokemongolive

Diskuze (3) Další článek: Samsung se v segmentu chytrých hodinek v loňském roce propadl na třetí pozici

Témata článku: , , , , , Týden, Pokémon, Event, Dvojnásobný počet, Nov, Lure modul, SPU, Lure Modules, Valentýn, Pot, Herní mód, Herní událost, Vývojářské studio, Celý týden, Chytání, Herní event, Herní akce, Pro +,