BlackBerry to možná zkusí s Androidem

BlackBerry by mohlo v tomto roce uvést svůj první smartphone s Androidem. S touto překvapivou zprávou přichází agentura Reuters, která informaci měla získat od důvěryhodného zdroje blízkého managementu firmy. Kanaďané po náročné a bolestivé restrukturalizaci nyní přešlapují na místě, když jejich platforma BlackBerry OS zabírá na trhu chytrých mobilních platforem sotva jedno procento. V období před sedmi a více lety přitom byly smartphony BlackBerry hned po Nokiích druhé nejrozšířenější.

Klepněte pro větší obrázek

Kanadská společnost má údajně zkusit řešení v podobě smartphonu s operačním systémem Android. To nutně neznamená, že by se zcela zřekla vlastní platformy. Může se klidně stát, že jeden hardwarový model se bude prodávat jak s BlackBerry OS, tak i s Androidem. To by na trhu nebylo zdaleka poprvé – jeden smartphone pro více platforem už v minulosti představilo například HTC (One M8 s Androidem a později i s Windows Phone).

BlackBerry spekulace ohledně příprav androidového smartphonu nepotvrdilo, ale ani nepopřelo. Podle zdrojů blízkých společnosti by mělo jít o zařízení s dotykovým displejem a zároveň hardwarovou QWERTY klávesnicí. Zda půjde spíše o kompaktnější smartphone podobný řadě Classic, nebo větší komunikátor typu Passport, není v tuto chvíli jasné. Novinka by měla být oznámena na podzim. Podle čerstvých úniků prototypu Oslo by mohlo jít o Passport s celokovovým tělem.

Diskuze (31) Další článek: ZTE Star 3: 4K displej, duální kamera a žádné rámečky [šeptanda]

Témata článku: Blackberry, , , , , HTC One, HTC One (E8), HTC One (M8), #Android, Zdroj blízký, Black, Námluvy,