Asus potvrdil, že pracuje na produktu pro rozšířenou realitu

Na konci minulého měsíce se objevila informace, že Asus jedná s Microsoftem o licenci na výrobu vlastní levnější verze brýlí pro rozšířenou realitu ve stylu HoloLens.

Nyní vše potvrdil i sám šéf Asusu, který dle Cnetu v rozhovoru k finančním výsledkům přiznal, že se připravují vstoupit na trh s rozšířenou realitou. Odmítl ale prozradit jakékoli detaily, takže můžeme jen spekulovat, zda se nakonec dohodl s Microsoftem nebo se pokouší o něco zcela vlastního.

Klepněte pro větší obrázek
Rozšířená realita umožňuje pomocí brýlí vidět virtuální objekty jako součásti reálného okolí

Podle jeho slov bude rozšířená realita důležitou součástí našich životů a první takový produkt by měl Asus představit už příští rok. Přesnější datum ale neprozradil. Asus má pochopitelně velké zkušenosti s hardwarem, takže lze očekávat, že v této oblasti nebude mít velký problém. Otázka tak je především z pohledu softwaru, což je možná jedna z důležitých věcí, kterou se snaží dostat například od Microsoftu. 

Zajištění kompatibility se systémem Windows a případnými aplikacemi, které bude Microsoft a vývojáři HoloLens vytvářet, je určitě jedna z důležitých strategických vlastností takového produktu. 

Váš názor Další článek: The Inviter: česká aplikace umí vytvořit dárek kdekoliv na světě

Témata článku: Asus, , Real, Pot, Cnetu, Maui, Virtuální objekt, Pro +, Reálné okolí