Apple Watch možná v budoucnu dokážou předvídat srdeční záchvat

Apple Watch jsou vybavené pokročilým senzorem tepu a také doposud neaktivním senzorem pro pulsní oxymetrii (krevní kyslíková saturace). Jak ale v rámci testu zjistil Brad Larson, přesnost snímače tepu je srovnatelná s profesionálními zařízeními. Při aktivitě snímají hodinky tep každých pět sekund a jak je vidět na srovnávací křivce se specializovaným snímačem Mio Alpha (měří každé tři sekundy), výsledný graf je takřka stejný.

Klepněte pro větší obrázek
Porovnání grafu tepu Apple Watch a specializovaného zařízení Mio Alpha

Podle webu CultofMac sice Watch zatím nemají schválení od FDA (Úřad pro kontrolu potravin a léčiv), ale do budoucna jej lze očekávat. Dle tvůrců mobilního snímače tepu AlivCor, který má oficiální licenci od FDA, je možné díky neustálému měření tepu získat důležité informace o nejbližším vývoji chování srdce.

S takovými daty je prý možné předpovědět Infarkt myokardu i tři dny předem, což by pomohlo zachránit mnoho životů a vyřešit spoustu následných komplikací. Uživatel by jednoduše dostal upozornění podobně jako o příchozím e-mailu (jen výraznější a ne tak snadno přehlédnutelné).

Vzhledem k tomu, jak se Apple snaží v oblasti zdravotní platformy ResearchKit a Healthkit, lze očekávat, že v oblasti předvídání nemocí dojde k velkému pokroku a počet senzorů se bude dále rozšiřovat.

Diskuze (48) Další článek: Samsung Galaxy Xcover 3: pod pancířem rostl výkon

Témata článku: Apple, , , Watch, Pokročilý senzor, Saturace, Pře, Dok, Measure, Blood Oxygen, Specializované zařízení, #Apple, Výsledný graf, APP, Mobilní snímač, Příchozí e-mail, Infarkt, AliveCor, Zach