Analytici očekávají brzké představení Samsungu Galaxy Note 6

Samsungy řady Galaxy S7 byly až doposud nad očekávání úspěšné. Podle odhadů se v prvním měsíci od zahájení distribuce prodalo 9 milionů kusů, což je výrazný nárust oproti loňskému roku. Tehdy Samsung v prvním měsíci prodal celkem 3 miliony modelů Galaxy S6 a S6 Edge.

Za trojnásobným nárustem o nové „es sedmičky“ se zřejmě podepsala cenová politika i lepší odhady poptávky po populárnější zahnuté variantě Galaxy S7 Edge (recenze zde). Všechny výše uvedené informace podle analytiků nahrávají tomu, že se jihokorejci budou chtít udržet „na vítězné vlně“ a představit tabletofon Galaxy Note 6 s velkým předstihem před iPhonem 7. Připravovaný Galaxy Note 6 by tak měl být představen již v červenci, tj. o dva měsíce dříve, než se předpokládalo.

Zpráva se však opírá pouze o odhady analytiků a nebyla Samsungem nijak komentována, tedy ani potvrzena. Podle dostupných informací zatím ani neprobíhá vývoj firmwaru pro Note 6, takže je možné, že se jej sice dočkáme dříve, ovšem třeba jen s měsíčním předstihem. Telefon by měl běžet na Androidu N, nebo po zahájení prodejů dostane brzkou aktualizaci, a zajímat nás bude také to, zda se s telefonem bude počítat i pro Evropu. Loňský Galaxy Note 5 se totiž Evropě vyhnul velkým obloukem.

 

 

Via Bloomberg

Diskuze (7) Další článek: Huawei P9 Lite přijde o jeden foťák. Ale zase bude stát polovinu

Témata článku: Samsung, , , , , Apple iPhone 4GB, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 5, Samsung Galaxy Note 5 64GB, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 Edge+ 64GB, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 64GB, Samsung Galaxy S7 Active, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S7 Edge 64GB, Pře, Śamsungu Galaxy