Always On u Samsungu Galaxy Note 7 si poradí i s notifikacemi třetích stran

Samsung začal u svých smartphonů využívat funkci Always On využívat počínaje modelovou řadou Galaxy S7. V podstatě se jedná o to, že je při zhasnutém displeji část zobrazovací plochy využita k zobrazení času, data a notifikací telefonu. A v případě AMOLED zobrazovačů se rozsvěcují jen jednotlivé pixely, takže dochází jen k nepatrnému vybíjení baterie, máte-li tuto funkci aktivní.

V případě modelů řady Galaxy S7 byl však Always On režim funkční „jen tak napůl“, dokázal totiž zobrazit jen upozornění na zmeškané hovory a na přijaté zprávy, ty další potom úplně opomíjel. A žádná změna nenastala ani s dubnovou aktualizací.

Klepněte pro větší obrázek
Always On displej u Galaxy Note 7 konečně zobrazí i notifikace aplikací třetích stran

Kýžená změna nastává až u modelu Galaxy Note 7, u něhož Samsung na Always On displej (AOD) přidá notifikace z kalendáře a aplikací třetích stran. Změna konkrétně nastává ve verzi 1.7.12. Notifikace jsou nyní klikatelné, dvojklikem se hned otevře odpovídající aplikace. Půjde tak např. rychle odpovědět na zprávu, upravit události z kalendáře nebo třeba pozastavit přehrávání skladby. 

Klepněte pro větší obrázek
Uživatelské úpravy režimu AOD u Galaxy Note 7

Samsung vyslyšel i další přání uživatelů, Always On režim je nyní možno poměrně výrazně personalizovat. Od úprav zobrazovacích režimů a dostupných hodin až po vlastní obrázek na pozadí Always On displeje. Uživatelsky je dále možno upravit barvu a styl písma či na displej nastavit vlastní podpis.

Samsung použil i řadu optimalizačních řešení, takže Always On displej spotřebovává jen 1 procento baterie za hodinu. Jihokorejci implementovali i jakýsi chytrý režim, který AOD vypíná a zapíná podle potřeby. Deaktivuje se např. tehdy, když telefon vložíte do kapsy nebo tehdy, když se na zahnuté části displeje zobrazí noční hodiny.

Via Samsung News

Diskuze (15) Další článek: Vodafone přidá data na měsíc zdarma. Stačí zajít na pobočku a znát heslo

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 7, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 64GB, Samsung Galaxy S7 Active, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S7 Edge 64GB, Samsun, Always, Str, Samsung Galaxy, Alway On, Pór, Śamsungu Galaxy, Galaxy note, Note, GAL, Sam, Odpovídající aplikace,