8 operátorských hříchů, aneb proč je nemáme rádi

Pořád jsou drazí a drží basu. Ignorují autoritu a spásní virtuálové jsou jen ďábelský plán. Navíc nás a celou ČR poškodili, když nestavěli 3G.

Pýcha, lakota, závist, hněv, smilstvo, nestřídmost a lenost. Na kolik z těchto sedmi církevních hříchů by asi tuzemští síťoví operátoři pasovali? Posuďte sami, my jsme sestavili jiný seznam. Jde o sedm nejhorších hříchů, kterých se na zákaznících čeští operátoři v minulosti dopustili, nebo stále dopouštějí. Ale nejde jen o zákazníky nebo naši ekonomiku, která roky doplácela na bídnou 3G infrastrukturu, ale i o zaměstnance operátorů. Zejména ty řadové, ty v první linii na prodejnách nebo zákaznických call centrech. To je náš osmý důvod, který není z pohledu zákazníka partný.

Klepněte pro větší obrázek 
Zapomněli jsme na něco? Jestli vás napadá ještě nějaký operátorský hřích, zmiňte jej v diskuzi pod článkem.

Vysoké ceny

Operátoři působící v tuzemsku (zejména po tom, co je skoupily nadnárodní skupiny) drželi ceny dlouhá léta extrémně vysoko a i když loni ceny spadly díky „neomezeným“ tarifům, stále jsou drazí. Alespoň pro domácnosti. Věřte nebo ne, pro firemní klientelu jsou síťoví operátoři ochotní jít s cenou neomezeného tarifu na tři stovky (a níž)! Pravda, jde o cenu bez daně, ale i 363 Kč je pořád lepší než 700 až 750 Kč, respektive nějakých devět stovek bez úvazku.

Samostatnou kapitolou jsou a ještě budou data. Na těch rychlých přes LTE budou profitovat hlavně síťoví operátoři, kteří si je nechají dobře zaplatit. Zcela neomezený tarif pravděpodobně nelze očekávat, spíše něco ve stylu „Smart FUP“ od Vodafone, kdy je surfování neomezené, ale stahování či streamování není. Ale kdo bude chtít víc, za každý další gigabajt si může připlatit.

Témata článku: , , , , , Operátor, Rozhodující parametr, Hřích, Služba operátorů, Operátorských, Pýcha, SMART FUP, Pro +, Běžná praxe, Změna tarifu, Nadnárodní operátor, Podmínka aukce, Divadlo, Fígl, Výše obratu, Fair Use Policy, Nezaměstnanost, Církev, Konkurenční trh, Sprosté slovo