2K displej u Notu 4 nestačí. Chystá se 5,9" 4K Super AMOLED

Sotva jsme dokončili recenzi Samsungu Galaxy Note 4, začlo se již spekulovat o tabletofonu Galaxy Note 5, který se do prodeje dostane zhruba za rok. Diskuse se točí zejména okolo displeje, pode posledních zpráv Samsung pro pátou generaci svého tabletofonu vyvíjí 5,9" 4K Super AMOLED panel.

Klepněte pro větší obrázek
Samsung s QHD Super AMOLED panelem u Galaxy Note 4 ještě není úplně spokojen, pro příští generaci smartphonu bude přichystán 4K displej

Panel má mít rozlišení 3 840 × 2 160 pixelů, což na zadané úhlopříčce značí jemnost více než 700 ppi (pixel per inch). Současná generace Galaxy Note 4 má displej s QHD rozlišením (2 560 × 1 440 pix), a v recenzi jsme si pochvalovali jeho ostrost. Bude však ještě větší jemnost displeje okem rozpoznatelná? Podle zdroje je při bezchybném zraku oko schopné z běžné pozorovací vzdálenosti na telefonu rozeznat 466 ppi, takže cokoliv za tuto hranici je v podstatě okem nerozlišitelné.

A protože se ještě před Samsungem ozvalo i LG, které má v plánu vyrábět smartphony s jemností displeje 600 až 700 dpi, vypadá to, že po honbě za megapixely u fotoaparátů se bude závodit v oblasti zobrazovacích panelů. A až odezva uživatelů ukáže, zdali ultrajemné matice pixelů na tak malých displejích mají vůbec mysl. 

Zdroj: Cnet

Diskuze (29) Další článek: Chytrá domácnost podle Samsungu na 6 videích

Témata článku: LG, Samsung, , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 4, Samsung Galaxy Note 5, Samsung Galaxy Note 5 64GB, Super +, NÉST, Super AMOLED, AMOLED, Super, Displej, ? Displej, Sup, Šup, Současná generace