Apple prý přestává vyrábět iPhone 12 mini, zásob na zbytek roku je dost

Už začátkem roku jsme mohli číst různé spekulace ohledně možného omezení či ukočení výroby iPhonu 12 mini. Ačkoli Apple neuvádí čísla prodaných telefonů, spekulovalo se, že iPhone 12 mini v prodejích vůči ostatním modelům zaostává. Apple nakonec však zřejmě přistoupil k tomu radikálnějšímu kroku a výrobu prý nyní ke konci 2. kvartálu skutečně ukončí.

S informací přišla tchajwanská agentura TrendForce s tím, že iPhone 12 mini předčasně dosáhl konce výroby a firma si následující kvartál vystačí s již vyrobenými zásobami. Ostatně ani podle dostupnosti v Apple Storech není znát, že by malých telefonů byl nedostatek. K dispozici je stále skladem i nedávno představená fialová varianta.

I když výroba iPhonu 12 mini v pololetí skončí, úplný konec malých telefonů Applu to neznamená. Nahradit jej  nástupce iPhone 13 mini, který na trh dorazí zřejmě na podzim spolu s dalšími modely. Podle mnoha spekulací to však vypadá, že půjde o definitivně poslední iPhone mini.

Via: MacRumors

Diskuze (46) Další článek: Apple rozhodně nemá v plánu ukončit monopol App Storu, řekl Tim Cook

Témata článku: Apple, , , , , , , , Apple iPhone 12 mini, Zásoby, Tchajwan, Macrumors, Zbytek roku, IPhone mini, Mini +, Mini iPhone, DOS, Výroba, Malý telefon, Telefon,