Amazfit BIP: Vyzkoušeli jsme nejlevnější chytré hodinky od Xiaomi

Odlehčená verze prvních hodinek Xiaomi Huami Amazfit Xiaomi Huami Amazfit Bip míří do ČR za cenu 2 500 Kč Mají vestavěnou GPS a slibují výdrž až 45 dní

Chytré náramky Xiaomi způsobily na trhu nositelností malou revoluci, neboť za velmi nízkou cenu nabídly vše, co běžný uživatel potřebuje. Zvláště pak platí o druhé generaci Xiaomi Mi Band 2.

Poměrně dlouho museli příznivci značky čekat na chytré hodinky, o kterých se předpokládalo, že budou opět zdatnou konkurencí pro jiné značky. A v polovině loňského roku jsme se konečně dočkali modelu Xiaomi Huami Amazfit, který můžete sehnat už za cenu pod 3 000 Kč, ačkoli je koncová doporučená cena přibližně 4 500 Kč.

Xiaomi ani Huami však s vývojem neotálely a na trh byl poměrně záhy uveden model Xiaomi Huami Amazfit Bip, který je označován také jako „lite“ verze prvních hodinek. Cena těchto chytrých hodinek by se měla pohybovat kolem 2 500 Kč.

V čínském e-shopu Gearbest je však můžete koupit už za 59 dolarů (se slevovým kódem BIPHK, po přepočtu cca 1 350 Kč) v mezinárodní verzi, existuje ještě verze asijská, která je levnější, ale nepodporuje jiné jazyky, než je čínština. Barevně jsou v nabídce čtyři provedení  – černá, světle šedá, oranžová, tmavě zelená.

V průběhu testování se nevyskytl žádný problém, až na zatuhnutí při druhé aktualizaci firmwaru – tu vyřešilo odebrání a opětovné spárování hodinek s telefonem. Ačkoli ještě nejsou hodinky oficiálně na českém trhu najdete na internetu celou řadu zkušeností v diskuzních fórech a stejně tak už existuje i návod pro nahrání češtiny do hodinek.

Plusy

  • 1,28" dotykový LCD se stálým zobrazením
  • příznivá cena
  • výdrž kolem 30 dní na jedno nabití, podle použití
  • vestavěná GPS (+ Glonass) s dostatečnou aktivní výdrží
  • komunikace s aplikacemi pro Mi Band 2

Mínusy:

  • prostředí je zatím pouze v angličtině
  • pouze jedno ovládací tlačítko, které není plně využité – dvojstisk apod.
  • delší doba měření srdečního tepu
  • hrubší displej bez jemného zobrazení

Verdikt

Jako dlouhodobému uživateli chytrého náramku Xiaomi Mi Band 2, splnily hodinky v zásadě všechna očekávání. Komunikace s obslužnou aplikací MiFit je bezproblémová a stejně jako u náramku jsou dostupné prakticky shodné funkce. Bonusem je vestavěná GPS, která umožňuje „trackování“ sportovních aktivit a jejich následné vyhodnocení nebo sdílení v rámci obslužné aplikace, což je velkým plusem ve srovnání s vyšším modelem Xiaomi Amazfit. Potěší také dlouhá výdrž na baterii, naopak zamrzí absence češtiny a diakritiky.

Další postřehy najdete v galerii u jednotlivých obrázků

Diskuze (143) Další článek: Light a Foxconn mají prototyp mobilu s 9 foťáky. Představit se má ještě letos

Témata článku: , , , , , , , , Zdatná konkurence, Chytré, Čínština, Mezinárodní verze, Celá řada, Dlouhodobý uživatel, Amazfit BIP, První hodinky, Český trh, Vestavěná GPS, Jemné zobrazení, Odlehčená verze, Dlouhá výdrž, Hrubý displej, BIP, Diskusní fór, Velký plus,