AirTagy v odbavených zavazadlech mají smysl. Jen musíte na změnu jejich polohy reagovat co nejrychleji

  • Aerolinky AirCanada mají z ostudy kabát
  • Zdánlivě ztracené zavazadlo bylo neustále vidět na mapě
  • Dvojice na jeho vrácení čekala 4 měsíce, a pak se nestačila divit...

Po kontroverzích, které v posledních několika týdnech a měsících vzbuzují AirTagy, tu máme konečně šťastný příběh. Lokátor od Applu sice má spoustu výhod, ve světě se však řeší spíše jeho zneužití při stalkingu či při označování aut, která si vyhlédnou zloději.

Najedou se však i pozitivní případy, např. díky AirTagu došlo k nalezení ukradeného kufru, jehož obsah měl hodnotu 16 tisíc dolarů. Lokátory od Applu mohou být dokonce prospěšně i při letecké přepravě, byť donedávna aerolinky neměly ještě úplně jasno v tom, zda vůbec AirTagy mohou v podpalubí přepravovat.

Tentokrát však AirTag odhalil velmi neobvyklé praktiky leteckého přepravce AirCanada. Dvojici, která cestovala z Řecka a následně navazujícím spojem z Montrealu do Toronta, se totiž při cestě „ztratilo“ odbavené zavazadlo. Byl v něm však umístěn AirTag, takže dvojice přesně věděla, kde se jejich zavazadlo nachází. A zatímco jeden kufr se objevil na pásu a doletěl do cílové destinace, druhý zdánlivě „zmizel“.

Klepněte pro větší obrázek
AirTagy v odbavených zavazadlech skutečně mají smysl. Jen musíte na přesun „ztracených“ zavazadel reagovat co nejdříve...

Dvojice vyplnila záznam o chybějícím zavazadle a poté čekala na reakci aerolinek. Ve svém iPhonu však sledovala těžko uvěřitelnou scénu, kdy byl „ztracený“ kufr nejdříve přesunut do skladovacích prostor mimo letiště, a následně byl jménem AirCanada po 30 dnech darován charitě. Dvojice AirTag sledovala po dobu čtyř měsíců, kdy bylo nad slunce jasné, že se o žádné ztracené zavazadlo nejedná. Nakonec zavolala policii, a ukázalo se, že ve skladu, do kterého se sváží ztracená zavazadla, je jich zhruba 500. A jsou „plné notebooků, iPadů, iPhonů a pípajících AirTagů“.

Představení lokátoru Apple AirTag:

Dvojice se tak ke svému zavazadlu nedostala, protože bylo darováno na charitu. Společnost AirCanada poslala odškodnění ve výši čtvrtiny hodnoty věcí převážených v kufru, a tím pro přepravce celá záležitost skončila. Na jednu stranu se tak odhalila velmi neotřelá praktika, která může fungovat i u jiných leteckých společností. Jenže, proč dvojice sledovala pohyb evidentně „neztraceného“ zavazadla tak dlouho? Proč neuvědomila úřady a, třeba i za asistence policie, si kufr nevyzvedla co nejdříve?

Zdroj: Nakitarees, ctvnews

Diskuze (12) Další článek: Nejlepší aplikace pro tento týden: Relaxační 3D zvuky, levné ubytování a netradiční cvičení

Témata článku: Apple, , , , , , Kufr, Dvojice, Kabát, Policie, Toronto, Montreal, Zavazadlo, Toro, Aerolinky, Řecko, Poloha